Artikelen

Rollator innovatie: de rollator en vervoerstoel in één!
              In Nederland wonen ruim 250.000 rolstoelgebruikers. Hiervan gebruiken ca. 150.000 mensen de rolstoel permanent, de overige rolstoelgebruikers gebruiken de rolstoel af en toe, voor vervoer, een wandeling of een dagje uit. Voor de laatste groep is één van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen bij het lopen interessant. Hieronder bespreken we wat zo bijzonder is aan deze combinatie rollator. Verder lopen met de rollator dankzij nieuw concept Met het standaard looprekje voor ouderen kunt u natuurlijk prim..
Hulpmiddelen voor  gehandicaptenzorg nader bekeken

Een goed hulpmiddel zorgt dat mensen langer thuis gehandicaptenzorg kunnen ontvangen. Met name voor gehandicapten die thuis verpleegd en/of verzorgd worden zijn goede hulpmiddelen voor thuiszorg gewoon onmisbaar.

Hulpmiddelen voor palliatieve zorg – comfort als het extra telt
              In mei 2014 werd door de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO de allereerste resolutie over palliatieve zorg aangenomen. De resolutie riep op tot integratie van palliatieve zorg in alle takken van de gezondheidszorg en in het bijzonder in de samenleving. Dit kan door de palliatieve zorg in de samenleving te ontwikkelen naast de specialistische palliatieve zorg. Hiervoor zijn zelfs speciale toolkits ontwikkeld. Wat is palliatieve zorg? Palliatieve zorg is de speciale zorg die de kwaliteit van leven verbetert wanneer iemand..