Verzend en Retour Informatie

Retourneren en ruilen

Ondanks de hoge kwaliteit van onze producten die wij in ons assortiment hebben kan het voorkomen dat u een artikel ontvangt dat niet helemaal gaaf is. In dat geval voorzien wij u snel voor een passende oplossing. Mocht het voorkomen dat u een product ontvangt welke niet in perfecte staat is, dan verzoeken wij u om dit binnen 14 dagen na ontvangst samen met de factuur terug te sturen. Wanneer er iets misgaat met uw product buiten de periode van 14 dagen dan verhelpen wij uw probleem graag. In dit geval kunt u het beste z.s.m. contact opnemen met de klantenservice.

Alles 14 dagen op zicht

U heeft 14 dagen na de dag van ontvangst van uw bestelling de tijd om te beoordelen. Is dit niet het geval dan moet u Zorgcomfortwinkel binnen het termijn van 14 dagen per postschrijven (datum poststempel is maatgevend) hiervan in kennis stellen. Na afloop van de 14 dagen zichttermijn komt de koop definitief tot stand. De artikelen worden dan niet meer teruggenomen. De zichttermijn eindigt ook wanneer u een zorghulpmiddel in gebruik neemt. Wanneer u de zorghulpmiddel in gebruik heeft genomen voordat de zichttermijn van 14 dagen is verlopen, dan bent u eveneens definitief eigenaar van de in gebruik genomen artikelen en worden de betreffende artikelen niet meer teruggenomen. Terugsturen kan naar: Zorgcomfortwinkel Catharina van Renneslaan 2 1187 HA Amstelveen Graag stuurt u de zorghulpmiddelen, dan wel de accessoires ongebruikt en met een begeleidend schrijven retour. Vergeet u niet bij dit schrijven uw bestelnummer te vermelden.

Retourneren van bestelde artikelen

Heeft u Zorgcomfortwinkel binnen de zichttermijn van 14 dagen na aflevering in schriftelijk in kennis gesteld van de wens de artikelen te willen retourneren, dan neemt Zorgcomfortwinkel contact met u op. Uitsluitend artikelen in nieuwe staat (als geleverd) kunnen worden geretourneerd.

Kosten voor retourneren

De kosten voor het retourhalen van de goederen zijn voor uw eigen rekening. Het reeds door u betaalde bedrag minus de kosten voor de retourzending zal binnen 7 werkdagen nadat de betreffende artikelen werden ingenomen terug op uw bankrekening worden gestort.

Herroepingsrecht

Consumenten hebben het recht op herroeping bij levering van diensten respectievelijk verkoop op afstand. Toch merken wij bij Zorgcomfortwinkel dat er nogal wat verwarring is over de rechten die je als consument hebt. Een aantal consumenten staan erop dat zij na intensief gebruik van een zorghulpmiddelen of (of zelfs in gebruikname) nog steeds recht hebben op hun herroepingsrecht. Helaas werkt het niet zo. Hier de uitleg

Artikel 6b - Herroepingsrecht bij levering van producten

  • Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger;
  • Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Uitleg herroepingsrecht

Tijdens de bedenktijd heb je als consument het recht om de zaak te beoordelen en te bekijken zoals je dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen. Dat betekent in het algemeen dat hij het geleverde product ook zal mogen uitpakken. Zolang je als klant echter nog niet besloten heeft het product te houden, mag je het product weliswaar bekijken, echter NIET in gebruik nemen door bijvoorbeeld de zorghulpmiddelen en op elkaar te laten monteren.

Voorbeelden

Een kledingstuk mag men passen, maar niet gaan dragen. Een wasmachine mag men bekijken, etc maar men mag er geen wasjes mee draaien. Een paar schoenen mag men passen, maar men mag er geen wandeltochten mee houden. Dit betekent dat je zorghulpmiddelen mag uitpakken en bekijken. Er mag echter niets mee worden gedaan dat de 'nieuwstaat' van het product aantast. Intensief gebruik of op elkaar monteren tast de nieuwstaat wel aan en is derhalve niet toegestaan.

Gebruik maken van uw herroepingsrecht

Wil je gebruik maken van je herroepingsrecht dan doe je dat door terugzending van het product binnen de bedenktijd (14 dagen) of door een verklaring gericht Zorgcomfortwinkel B.V. te sturen binnen de bedenktijd (14 dagen). Wij zullen binnen 30 dagen na ontvangst van het product het volledige aankoopbedrag aan je retourneren.

Product en verpakking zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat

Indien je een product koopt en je bent er niet zeker van dat u het product wilt houden dan raden wij je aan voorzichtig om te springen met het product en de verpakking. Indien je namelijk WEL gebruik maakt van uw herroepingsrecht dien je als consument het product en de verpakking zo veel als redelijkerwijs mogelijk is het product en de verpakking in de oorspronkelijke staat bij ons aan te leveren.

Klantenservice

Bij Zorgcomfortwinkel draait alles om tevreden klanten. Mocht je echter toch vragen hebben over het herroepingsrecht dan kunt uw vraag richten aan onze klantenservice.

Zelf terugbrengen van retour goederen

Heeft u Zorgcomfortwinkel binnen de zichttermijn van 14 dagen na aflevering in kennis gesteld van de wens de artikelen te willen retourneren dan is dit uitsluitend mogelijk nadat u in overleg met onze logistieke afdeling een afspraak heeft gemaakt. Uitsluitend artikelen in nieuwe staat (als geleverd) kunnen worden geretourneerd. Het reeds door u betaalde bedrag minus (eventuele) kosten voor retourneren zal binnen 7 werkdagen nadat de artikelen werden ingenomen terug op uw bankrekening worden gestort.

Verkeerd of beschadigd artikel ontvangen

Wanneer de bestelde artikelen u worden aangeboden en u stelt vast dat de artikelen beschadigd zijn of dat het artikelen die u niet heeft besteld, neem de artikelen dan NIET in ontvangst. Wij verzoeken u ons via de e-mail of telefonisch via 06-19748344 of 06-14891878 onmiddellijk hierover te informeren. Hoe sneller wij geïnformeerd zijn over een dergelijk incident, hoe sneller we dit probleem kunnen oplossen.