Lichaamshouding corrigeerder

Een apparaat dat u waarschuwt op een verkeerde lichaamshouding.

De SpiderMed, een houdingstrainer, is uniek omdat het ontwerp en gebruik eenvoudig is en geen ongemakken veroorzaakt voor de gebruiker. SpiderMed helpt een hangende houding te voorkomen en te corrigeren. Bovendien corrigeert het een vooruitstekende buik en schouder asymmetrie, die vaak worden veroorzaakt door het vervoer van zware rug- of schouderzakken. Dit product kan gelijktijdig drie soorten posturale afwijkingen corrigeren of slechts één.

SpiderMed is bedoeld voor gebruik door kinderen, jongeren en volwassenen.

Het kan worden gebruikt voor individuele behoeften zonder het uitvoeren van inspannende oefeningen. De SpiderMed hoeft slechts 2 tot 3 keer per dag gedragen te worden gedurende ongeveer 15 minuten, terwijl u TV kijkt, werkt op de computer of zit te lezen. Een hoorbaar geluidssignaal gaat af, wanneer een hangende houding optreedt of de buik niet is afgestemd op de schouders of de schouderbladen. Het signaal waarschuwt dragers hun houding te corrigeren waardoor de passende spiergroepen worden gestimuleerd de benodigde correctie(s) uit te voeren. Dit helpt bij de ontwikkeling van goede houdingsgewoonten op een natuurlijke manier door versterking van de juiste spieren.

Correcte lichaamshouding gaat verder dan cosmetisch gebruik, omdat problemen met interne organen, met name de longen, toegeschreven kunnen worden aan een slechte houding. Een verkeerde lichaamshouding voert druk op de longen uit en beperkt daarbij hun capaciteit.

Slechte houding kan erger worden onder de ouderen.

Met behulp van de lichaamshoudingstrainer kunt u dit voorkomen door vroeg gebruik. De SpiderMed is een onopvallend apparaat dat de spieren niet dwingt tot correctie maar biofeedback gebruikt om de patiënt zelfcorrectie aan te leren. Dit wordt gelijdelijk aan een gewoonte, waardoor het onderhouden van een goede houding natuurlijk gaat.